Ondile vertelt

HET VERHAAL ACHTER ONDERWIJSKUNDIG EN DIDACTISCH LESMATERIAAL

Leer wie we zijn

Als je ons vraagt wie we zijn, dan is het meest voor de hand liggende antwoord: een uitgeverij. Als je in de Van Dale opzoekt wat dat betekent, kom je tot de volgende definitie:

uit·ge·ve·rij (de; v; meervoud: uitgeverijen)

1 het uitgeven van boeken e.d.
2 bedrijf van een uitgever

We doen veel meer dan het uitgeven van onder andere boeken, dus we noemen onszelf liever publisher. En als wij daar betekenis aan mogen geven: We ontwikkelen, vertalen, en vermenigvuldigen informatie in alle vormen en verspreiden dit met alle mogelijke toepasbare middelen.

Onze wortels liggen in een project opgezet voor het VMBO onderwijs in de transport en logistiek sector. Dit project is in 1992 gestart en was een initiatief van verschillende brancheorganisaties, vakbonden en ondernemers in diezelfde sector. Dit was zo’n succes, dat een jaar later een doorstart is gemaakt naar het MBO.

Binnen dit project zijn twee nieuwe opleidingen ontwikkeld:
VMBO Transport en logistiek; nu Mobiliteit en Transport
MBO Manager opslag en vervoer; nu Manager Transport en Logistiek MTL

Het doel van deze opleidingen was het verbeteren van de instroming vanaf school naar de logistieke functies. Onder de bezielende projectleiding van Bert Koegler, werd voor dit project lesmateriaal ontwikkeld. Na 6 succesvolle jaren kwam het project tot een einde. Op dat moment waren ruim 20 VMBO- en 12 MBO scholen bij dit project aangesloten. Om de levering van toekomstige leermiddelen zeker te stellen, is toen Ondile ontstaan!

Wij hebben lef, doen vaak een eerste stap en hebben een gezonde kritische blik. Met een duidelijke focus en doel voor ogen, laten we ons niet afleiden.

  • Specialist nascholing
  • Bijna 150 verschillende titels die allemaal met elkaar te combineren zijn. Als boek en als online lesmateriaal
  • Printing on demand
4

Ondile'ers

Specialisten

Rotterdams

Denken mee

Deskundig

De gezichten van ondile


Leo Hille


Chloe Wasiman

Sonja van Asperen

Afdrukken